Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σοκάρει έρευνα του Χάρβαρντ: Διαρκώς αυξανόμενη η σεξουαλική εκμετάλλευση μικρών προσφυγόπουλων

Προσφυγόπουλα

Μετά από έρευνα που διεξήχθη στο Χάρβαρντ, σχετικά με τα παιδιά των προσφύγων στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό. Συγκεκριμένα, η έρευνα έγινε από τον τομέα Υγείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Χάρβαρντ, από την ερευνήτρια δρ Βασιλεία Ντιγκιντίκη και την καθηγήτρια Ζακλίν Μπαμπά. Οι εν λόγω κυρίες, μιλούν για “αυξανόμενη επιδημία σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών μεταναστών στην Ελλάδα”.

Φυσικά, είναι “άρρωστο” να πουλούν το κορμί τους μικρά παιδιά προσφύγων, ασυνόδευτα, μόλις για λίγα λεφτά προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα και να μετακομίσουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. “Τα παιδιά αναγκάζονται να πουλούν το κορμί τους μέρα μεσημέρι, στην καρδιά της Αθήνας, απλώς για να επιβιώσουν. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί”, είναι τα λόγια της  δρ. Ντιγκιντίκη.

Τα περισσότερα παιδιά είναι από συγκεκριμένες χώρες και κυρίως από εκείνες που πλήττονται από πολέμους κλπ, όπως Η Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν. Αιτία; Το γεγονός ότι δεν έχουν προφανώς τα χρήματα που ζητούν οι διακινητές για να τους μεταφέρουν εκέι που θέλουν. Έτσι, αναγκάζονται να υποστούν την σεξουαλική εκμετάλλευση.

Μάλιστα, οι “εκμεταλλευτές”, κάνουν και κάτι ακόμα χειρότερο. Εκβιάζουν με φωτογραφίες και βίντεο τα παιδιά που εκδίδονται, τη στιγμή εκείνη και απειλούν να τα στείλουν στις οικογένειές τους.

Όσον αφορά τους αριθμούς της έρευνας, τα παιδιά εκδίδονται για 15 ευρώ πρόκειται κυρίως για αγόρια. Οι πελάτες τους, είναι φυσικά άντρες, η πλειοψηφία άνω των 35 ετών. Πραγματικά, φρικιαστικό…