Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σε ποινικό δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Παπαντωνίου

Ο κ.Παπαντωνίου και η κα Σταυρούλα Κουράκου

Σε αρμόδιο ποινικό δικαστήριο αναμένεται να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, σύμφωνα με πηγές της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση.

Όπως όλα δείχνουν, η Βουλή προτίθεται να παραπέμψει τον πρώην υπουργό δικαστήριο και να δικαστεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις, που συνδέονται με τις μίζες των εξοπλιστικών.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο πρώην υπουργός θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη όπως και ο κοινός πολίτης, χωρίς τις ειδικές και ευνοϊκές ως προς τη διάρκεια του αξιοποίνου ρυθμίσεις που ισχύουν κατά το Σύνταγμα για μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργούς.

Η κρίση αυτή της Επιτροπής, όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην ειδική επιτροπή, στηρίζεται στο Άρ. 86 παρ. 1 του Συντάγματος, που ορίζει ότι μόνο για εγκλήματα που οι πολιτικοί τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ανακύπτει η ειδική αρμοδιότητα της Βουλής.

Επίσης, σημειώνουν ότι η παραπάνω διαδικαστική πορεία, γνωστή και από την προηγούμενη περίπτωση του πρώην Υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, διασφαλίζει επιτάχυνση και αποτελεσματικότητα με όρους κράτους δικαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προανακριτική: Καλεί τον Γιάννο Παπαντωνίου για εξηγήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οριστική απόφαση-βόμβα του ΣτΕ: Στο αρχείο χιλιάδες πρόστιμα – Καταργούνται όλες οι φορολογικές λίστες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε παράνομο καζίνο της κόκας στον Άλιμο – Γνωστές τραγουδίστριες στο κύκλωμα