Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Πετρόπουλος: «Ουδέτερη δημοσιονομικά η συμφωνία, ισορροπημένα τα μέτρα – αντίμετρα»

Πετρόπουλος

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος,

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το Σάββατο, στην Βουλή. Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, σχολιάζει στον ΣΚΑΪ τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, που την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί.

Τα 4,9 δισ μέτρα, του πολυνομοσχεδίου, είναι όπως λέει «θέμα ανάγνωσης», «κονδύλια που μιλάνε για μεικτά ποσά και άλλα για καθαρά ποσά». Μάλιστα, όπως συνεχίζει, «Η συμφωνία είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, είναι ισορροπημένα τα μέτρα-αντίμετρα».

Μίλησε και για τις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες: «Σε εισοδήματα μέχρι 15.000 με 17.000 θα έχουμε μικρότερη εισφορά συγκριτικά με το 2016, ενώ μέχρι τα 15.000 ευρώ θα καταβάλλεται το ίδιο ποσό». Όμως, «από το 2019 και μετά η κυβέρνηση θα δει μια νέα αρχιτεκτονική στις μεγάλες εισφορές, με παρεμβάσεις στην κλιμάκωση».

Σχολίασε και την πιθανότητα μείωσης των εισφορών: «Οφείλουμε να βρούμε κάποιες λύσεις, το συζητάμε εμείς, το δουλεύουμε. Αν δεν έχουμε αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε μπροστά μας το 2017 και το 2018 για να προσπαθήσουμε».

Τέλος, έκανε αναφορά στα επιδόματα: «Οι δικαιούχοι θα εξακολουθούν να παίρνουν επιδόματα αλλά μπαίνουν όρια με εισοδηματικά κριτήρια. Δεν τα κόβουμε μέτα το 2018».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξελίξεις στις ενοικιάσεις μέσω AirBnB: Τι να προσέξετε με τα νέα δεδομένα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυνομοσχέδιο: Υποχρεωτικές εκπτώσεις προς τα φαρμακεία που προωθούν τα γενόσημα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας με αραιές νεφώσεις