Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μοσκοβισί: «Πιστεύω ότι ανοίγει για την Ελλάδα το κεφάλαιο της ανάκαμψης»

Μοσκοβισί

Πιέρ Μοσκοβισί

Δηλώσεις για την Ελλάδα πραγματοποίησε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, μετά το Eurogroup:

«Όσο λιγότερο μιλάμε για την Ελλάδα στο Eurogroup τόσο καλύτερο σήμα για το μέλλον. Η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε “επίσημα” με την έγκριση της δόσης των 8,5 δισεκατομμυρίων και την εκταμίευση σήμερα των 7,7 δισεκατομμυρίων εξ αυτών».

«Αυτά είναι πολύ καλά νέα καθώς και η επιβράβευση για μια χώρα και ένα λαό που κάνει προσπάθειες, θυσίες και μεταρρυθμίσεις. Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση ανοίγει το κεφάλαιο της ανάκαμψης, της εμπιστοσύνης, των επενδύσεων και της απασχόλησης που μπορεί να ακολουθήσει για την Ελλάδα».

Τέλος, ρωτήθηκε για το πότε η Επιτροπή θα τερματίσει τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας:

«Να έχετε λίγη ακόμα υπομονή. Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα είναι στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, θέλουμε όλοι η επίσκεψη να πάει καλά», ήταν η απάντησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. από τον ESM

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στις 20 Ιουλίου η απόφαση του ΔΝΤ για το νέο δάνειο

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα σχεδιάζει αναπτυξιακή τράπεζα