Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ιρλανδία: «Fake news» η είδηση για μείωση των εταιρικών φόρων στο 8%

Τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για δήθεν μείωση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών της Ιρλανδίας διέψευσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της χώρας Λίο Βαράντκαρ.

«Ακούω ότι η Ιρλανδία σκοπεύει να μειώσει τους εταιρικούς της φόρους από 12% σε 8%», δήλωσε την Δευτέρα ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ισχυρισμός του προέδρου Τραμπ ότι προτείνουμε την μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων στο 8% είναι όντως ψευδής είδηση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πλάνο», τόνισε στο κοινοβούλιο ο Βαράντκαρ. «Ο συντελεστής μας φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων είναι 12,5%, παραμένει σε αυτό το ποσοστό για πάρα πολλά χρόνια, μέσα από αλλαγές πολλών κυβερνήσεων, και από περιόδους ύφεσης και ανάπτυξης…», συμπλήρωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Ο ήδη χαμηλός εταιρικός φόρος, ο οποίος βρίσκεται στο 12,5%, έχει μετατρέψει την Ιρλανδία σε επενδυτικό κέντρο για μεγάλες εταιρείες όπως η Google και το Facebook. Από την άλλη, έχει δεχθεί τις σφοδρές επικρίσεις από τους Αμερικανούς πολιτικούς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την επιθυμία του για την μείωση του εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ από το 35% σε 20% για τον καλύτερο ανταγωνισμό ενάντια σε χώρες με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, όπως η Ιρλανδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρετανία: Πιθανή η αναβολή του νομοσχεδίου για το Brexit μέχρι τον επόμενο μήνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση ματ από Τραμπ: Ρίχνει στο 20% τον φόρο των επιχειρήσεων