Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ερντογάν: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη διπρόσωπη στάση της ΕΕ»

Ερντογάν

Διπρόσωπη χαρακτηρίζει τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός του.

«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχθούμε περισσότερο τη διπρόσωπη στάση της ΕΕ, η οποία αψηφεί την περηφάνια της χώρας μας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, έπειτα από 998 μέρες απουσίας.

Μάλιστα, με 1370 υπογραφές ο Ταγίπ Ερντογάν προτάθηκε ως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

«Είτε η ΕΕ θα τηρήσει τις υποσχέσεις που μας έδωσε ή ο καθένας θα κάνει αυτό που ξέρει. Η δική μας προτίμηση είναι να συνεχίσουμε το δρόμο της ΕΕ, παρόλα όσα έγιναν. Την απόφαση εδώ θα την λάβει η ΕΕ», ανέφερε.

Σαφές μήνυμα έστειλε ο Ερντογάν στους Γκιουλενιστές με τη δήλωσε, «είτε είναι ο πατέρας μου, είτε είναι ο γιος μου θα στραφώ εναντίον τους».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν πρόκειται να αρθεί αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Τουρκία πρώτα.

«Είχαμε 249 νεκρούς στο πραξικόπημα και μας ρωτάτε πότε θα αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν θα αρθεί. Μέχρι πότε; Μέχρι να υπάρξει ηρεμία, ευημερία. Τι σας λείπει; Δεν μπορείτε να πάτε στις δουλειές σας; δεν μπορείτε να πάτε στα σχολεία σας; Εμείς όταν ήρθαμε στην εξουσία υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα εργοστάσια, οι δουλειές ήταν προβληματικές».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι η ανεργία θα μειωθεί σύντομα σε μονοψήφιο αριθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Ψηφίσαμε τα μέτρα, γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσκοβισί: «Στην πραγματικότητα βρισκόμαστε κοντά σε μία συνολική συμφωνία»