Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Σύνταξη πριν τα 62 έως το 2019: Τι κερδίζουν και τι χάνουν όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις (παραδείγματα)

συντάξεις

Αύξηση ορίων ηλικίας και μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις πρόκειται να γλιτώσουν όσοι ασφαλισμένοι έχουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έως το 2019 και σε ηλικίες κάτω των 62 ετών.

Όσοι τελικά επιλέξουν να μείνουν, ενώ μπορούν να αποχωρήσουν, θα πέσουν σε διπλή παγίδα, και μεγαλύτερης αύξησης ορίων ηλικίας -πέραν των 62 αν δεν έχουν 37 έως 40 έτη- αλλά και μικρότερης σύνταξης, από αυτή που θα είχαν το 2017 ή το 2018.

Το παράθυρο για τις συντάξεις κλείνει οριστικά το 2021, γιατί όσοι αποχωρήσουν τότε θα χρειάζονται 40 χρόνια για να γλιτώσουν την έξοδο στα 67, τονίζει ο Ελεύθερος Τύπος στο ένθετο για την Ασφάλιση και τις Συντάξεις και παρουσιάζει τα «συν» και τα «πλην» στην έξοδο για σύνταξη.

Κερδισμένοι είναι οι χαμηλόμισθοι με σύνταξη έως και 90% του μισθού. Χάνουν τα μεσαία εισοδήματα με σύνταξη στο 50%-55% των αποδοχών τους. Ενώ για να πιάσουν το 1.000ρικο σύνταξης θα πρέπει να έχουν μισθό 1.600 ευρώ και 38 με 40 χρόνια ασφάλισης.

Το νέο σύστημα αδικεί σημαντικά και όσους έχουν αμοιβές 1.900 ευρώ και άνω, καθώς πληρώνουν εισφορές χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Δείτε μερικά παραδείγματα που δείχνουν πως όσο πιο νωρίς και με μικρότερες αποδοχές πάρει κανείς σύνταξη (πλήρη) τόσο περισσότερο βγαίνει κερδισμένος:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «‘Εφυγε ένας μεγάλος….»: Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετούν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (video)