Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νέα δημοσκόπηση: Ξεπερνά ακόμη και το 40% η ΝΔ – Άνετη αυτοδυναμία

Άνετη αυτοδυναμία μπορεί να επιτύχει η ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll. Με βάση όλες τις ενδείξεις η ΝΔ θα καταφέρει να εκλέξει από 154 έως 160 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου 70-75 βουλευτές.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η διαφορά φτάνει διψήφιο ποσοστό με αυξητική τάση, επιβεβαιώνοντας ότι η αποσυσπείρωση και η απογοήτευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει το κυβερνών κόμμα σε μια ιστορικών διαστάσεων ήττα.

Σύμφωνα με νέο γκάλοπ της Opinion Poll δυόμισι εβδομάδες πριν από τις εκλογές, η ΝΔ φαίνεται να κερδίζει με διψήφια διαφορά την αυτοδυναμία, αγγίζοντας σχεδόν το 40%, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να αυξάνει το ποσοστό που έλαβε στις ευρωεκλογές, ενώ καταγράφονται ανατροπές στα μικρότερα κόμματα: Το ΚΙΝΑΛ είναι αισθητά κάτω από την επίδοσή του στις 26 Μαΐου, το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την τάση απωλειών, ο Γιάνης Βαρουφάκης σταθεροποιεί τη δυναμική του, εμφανιζόμενος να εισέρχεται άνετα στη Βουλή, ενώ Κυριάκος Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή κινούνται ελαφρά πάνω από το όριο του 3%, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει κοινοβουλευτική παρουσία.

Η παράσταση νίκης για παράδειγμα είναι συντριπτική (κοντά στο 85%) υπέρ της ΝΔ, ενώ στην καταλληλότητα ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται στο 36%, ο δε Αλέξης Τσίπρας στο 24,7%.

Ο βαθμός ικανοποίησης από την κυβερνητική πολιτική φτάνει στο 26,5%, ενώ ο αντίστοιχος για την παρουσία της ΝΔ στο 37,3%. Στην ερώτηση εάν προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές, θετικά απαντά το 46,6%.

Στην απλή πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3, το ΚΙΝΑΛ 5,1%, το ΚΚΕ 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.

Εάν δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ φτάνει στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,4%, ο κ. Βαρουφάκης στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 1,9%.

Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η εταιρία, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%. Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.

Συνεκτιμώντας και το περιθώριο απόκλισης που δίνει η Opinion Poll, η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει άνετα ακόμα και το 40% και πάντως να κινηθεί στο χώρο της αυτοδυναμίας σε κάθε περίπτωση. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και το 30% και πάντως να βρεθεί πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών.