Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Νέα τουρκική Navtex στην ανατολική Μεσόγειο – Με πραγματικά πυρά

Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νέα NAVTEX θα πραγματοποιηθεί άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου.

Η τουρκική άσκηση θα πραγματοποιηθεί, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στα ανοιχτά του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), βορειοανατολικά της Κύπρου.

Δείτε την νέα navtex

 

 

Εν τω μεταξύ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak κάνει αναφορά στην επέκταση των χωρικών υδάτων 12 μίλια με τίτλο «Ψυχολογικός πόλεμος στο Αιγαίο – Η επέκταση από την Ελλάδα στα 12 ν.μ οδηγεί σε πόλεμο».

Στο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προσπαθώντας να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω «αμφισβητούμενων» -όπως τα αποκαλεί- νησιών του Αιγαίου, προχωράει σε κινήσεις με στόχο να εξασφαλίσει «ψυχολογική υπεροχή» στην περιοχή.

Η Αθήνα μετά την υπογραφή για καθορισμό ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, αποφάσισε να προχωρήσει στην αύξηση των χωρικών της υδάτων στο Iόνιο Πέλαγος, στα 12 νμ.

Η Τουρκία με απόφαση της Εθνοσυνέλευσης το 1996 θεωρεί την επέκταση των χωρικών υδάτων αιτία πολέμου (casus belli).