Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Νέα κατηγορία εποχικά εργαζόμενων δικαιούχοι των 534 ευρώ

Βρούτσης

Γιάννης Βρούτσης, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ είναι οι εποχικά εργαζόμενοι στην περίπτωση που η επιχείρηση που εργάζονται διακόψει την λειτουργία λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Όπως επισημαίνεται οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέχρι την περίοδο που υπολείπεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου, εφόσον υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σε περίπτωση κατά την οποία επιχειρήσεις-εργοδότες, εποχικής λειτουργίας, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, έχοντας κάνει χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους, διακόψουν οριστικά τις εργασίες τους, λόγω των συνεπειών του φαινομένου του κορονοϊού COVID – 19, πριν το πέρας της τουριστικής περιόδου, προβαίνοντας σε καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, οι καταγγελίες αυτές δεν θεωρούνται άκυρες.

Μάλιστα για την συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων-εργοδοτών, δεν υφίσταται η υποχρέωση διατήρησης του ιδίου αριθμού θέσεων εργασίας για το χρονικό διάστημα των 30 ημερών μετά την λήξη των αναστολών των συμβάσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών δικαιούνται αποζημίωσης ειδικού σκοπού αναλογικά για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μετά την καταγγελία της σύμβασης εργασίας τους και μέχρι 30/9/2020, εφόσον δεν εργάζονται σε άλλον εργοδότη, την οποία μπορούν να λάβουν κατόπιν μονομερούς υπεύθυνης δήλωσής τους στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση