Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν συμμετέχει στις συναντήσεις του NATO

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου Πηγή Wikimedia Commons

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου Πηγή Wikimedia Commons

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπολύει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως η Ελλάδα σταμάτησε να συμμετέχει σε συναντήσεις του ΝΑΤΟ παρά «τα καλοπροαίρετα» βήματα της χώρας του.

«Αυτή την στάση της Ελλάδας θα πρέπει να την αντιληφθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης της διαμάχης στην Ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών Peter Szijjarto.

Μάλιστα, ο Ούγγρος υπουργός φέρεται να υποστήριξε ότι η «ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κυρίως στα χέρια της Τουρκίας» ενώ παράλληλα ανέφερε πως «η Άγκυρα είναι στρατηγικός εταίρος της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την προκλητική της συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να «μην είναι τυφλή» όσον αφορά στην Ελλάδα, εμφανώς ενοχλημένος από τις πιέσεις που ασκεί η Αθήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για κυρώσεις κατά της Άγκυρας.

Διαβάστε επίσης:

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα παραβίασε τουρκική υφαλοκρηπίδα

Τσαβούσογλου: Επίθεση σε ΗΠΑ και Γαλλία μετά τις δηλώσεις Πομπέο