Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

ΝΔ: Η αμήχανη πολιτική του Τσίπρα αποθράσυνει τον Έντι Ράμα

Έντι Ράμα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η ΝΔ την απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης με την οποία, όπως καταγγέλλει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, επιχειρείται η υφαρπαγή περιουσιών που ανήκουν σε Έλληνες της Χειμάρρας.

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, η «αμήχανη πολιτική κατευνασμού» του Αλέξη Τσίπρα έχει «αποθρασύνει τον κ. Ράμα».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου:

«Η Αλβανική κυβέρνηση προχώρησε σε μια απαράδεκτη απόφαση που στρέφεται ευθέως κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ‪Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι ‪η αμήχανη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, αποθρασύνει τον κ. Ράμα. Οι περιουσίες των ομογενών μας στη Χειμάρρα πρέπει να επιστραφούν και η σχετική απόφαση να ανακληθεί άμεσα.

Ας κατανοήσει ο κ. Ράμα ότι οι καλές διμερείς σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική δεν οικοδομούνται με συνεχείς προκλήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σχέδιο για την υφαρπαγή της περιουσίας τους καταγγέλλουν οι Έλληνες της Χειμάρρας