Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

MRB: Στις 11,6 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ, διψήφιο ποσοστό για ΚΙΝΑΛ

μητσοτάκης τσιπρας

Ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει προβάδισμα 9,8% με 32,3% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ανεβασμένο με 9,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 15,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα, το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται στις 11,6 ποσοστιαίες μονάδες. Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2% έναντι 26,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ μάλιστα  περνά σε διψήφιο ποσοστό με 11% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, Ελληνική Λύση 5,1% και ΜέΡΑ25 με 4,4%.

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την μάχη μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου, του  Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Ανδρουλάκη για τον δεύτερο γύρο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος  προηγείται με ποσοστό 26,9% στο σύνολο των ψηφοφόρων έναντι 21,6% του Νίκου Ανδρουλάκη και 30,3% έναντι 29,5% στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Στο σενάριο με αντίπαλο τον Γιώργο Παπανδρέου στον β’ γύρο των εκλογών, ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται (στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ) με 10 μονάδες διαφορά καθώς φέρεται να συγκεντρώνει το 49,3% των προτιμήσεων έναντι 39,7% που λαμβάνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος.

Στους ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν στον β’ γύρο των εκλογών η διαφορά αυτή διευρύνεται ακόμα περισσότερο και φτάνει τις 17 μονάδες καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 46,8% έναντι 29,5% του Γιώργου Παπανδρέου.

Σε περίπτωση που στον δεύτερο γύρο περάσουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Ανδρουλάκης η μάχη θα είναι αμφίρροπη, καθώς ο Α. Λοβέρδος συγκεντρώνει 41,6% έναντι 40% του Ν. Ανδρουλάκη.