Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

MRB: Ισχυρό προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων για την ΝΔ

μητσοτάκης τσιπρας

Στις 6,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω δημοσκόπηση η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29% έναντι 22,5% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6.8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6%.  Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 10%.

Η MRB κάνει τρία σενάρια αναγωγών. Στο πρώτο, με αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φθάνει τις 7,2 μονάδες.

Στο δεύτερο σενάριο, με αναγωγή βάσει του κόμματος προέλευσης η διαφορά μειώνεται στις 5 μονάδες, ενώ στο τρίτο σενάριο, που γίνεται σύνθεση των δύο προηγούμενων αναγωγών τα κόμματα λαμβάνουν τα παρακάτω ποσοστά σε κατώτερες και μέγιστες τιμές: