Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Λοβέρδος: Η διαχείριση του μεταναστευτικού «λύδια λίθος» της απανθρωπιάς της κυβέρνησης

Ανδρέας Λοβέρδος

Ανδρέας Λοβέρδος

Η πολιτική της κυβέρνηση στο μεταναστευτικό χαρακτηρίζεται από «λειτουργική ανικανότητα και ηθική αναλγησία» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για το θέμα.

Ο κ. Λοβέδρος ζήτησε εξηγήσεις για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση χαρακτήριζε την Αμυγδαλέζα «Νταχάου και κολαστήριο». Όπως ανέφερε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «δηλώνονται αντιρατσιστές, αλλά δεν δηλώνετε και δεν ξεκαθαρίζετε τι είστε. Αυτό που είστε όμως το δηλώνει η Μόρια. Αυτό που περιμένουν οι Έλληνες, οι Ευρωπαίοι αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες είναι τα κονδύλια αρωγής να πιάνουν τόπο».

Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν «ποιος τελικά αποφασίζει για την κατανομή των πόρων σε επιμέρους δράσεις; Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Διεθνείς Οργανισμοί; Ποιος φταίει που δεν υπάρχουν μαθήματα ελληνικών για ενηλίκους; Ποιος φταίει που ελάχιστοι πρόσφυγες έχουν λάβει τα εφόδια ώστε να σταθούν μόνοι στα πόδια τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή; Ποιος φταίει που οι μετανάστες κυκλοφορούν στη χώρα ανεξέλεγκτοι; Και ακόμη τι είναι αυτά για τα οποία κάνουν λόγο ο κ.Βουδούρης, ο κ.Ηλιόπουλος και άλλοι δικοί σας συνεργάτες περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων; Τι είναι αυτά; Θα μας πείτε;».

Τέλος, υποστήριξε πως «η διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού ζητήματος αποδείχτηκε η λυδία λίθος της απανθρωπιάς και της ανικανότητας που διακατέχει την κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Πύρ ομαδόν» από τη ΝΔ στην Κυβέρνηση για τα κονδύλια για τους μετανάστες