Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονταν η σύζυγός του και τα παιδιά του.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίζεται ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και τα παιδιά του, κατευθύνεται προς το Προεδρικό Μέγαρο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην αίθουσα της ορκωμοσίας παρούσες ήταν οι αδερφές του, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα  και Κατερίνα, αλλά και η θεία του Αρτεμισία Λυμπεράκη, αδερφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Παρούσα ήταν και η ιδιαίτερα γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου.

Βίντεο από την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μετά την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συνομιλεί με τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου στο Μέγαρο Μαξίμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Tο απόγευμα στις 17:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την Τρίτη θα ορκιστούν οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων

Εκλογές 2023: Στις 17:00 η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης