Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κόσοβο: Ενοχλημένοι με την κυβέρνηση Ράμα, απειλούν με δασμούς την Αλβανία

Έντι Ράμα (Αλβανία) και Ράμους Χαραντινάι (Κόσοβο)

Προειδοποίηση για την επιβολή υψηλών δασμών στις εισαγωγές εμπορευμάτων από την Αλβανία προειδοποίησε τα Τίρανα η κυβέρνηση του Κοσόβου.

Η κυβέρνηση του Ράμους Χαραντινάι διαμαρτυρήθηκε έντονα στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, καθώς η αλβανική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση της διμερής συμφωνία για την απελευθέρωση των εισαγωγών αλεύρων, μπύρας και πατάτας από το Κόσοβο στην Αλβανία.

Πλέον, η κυβέρνηση της Πρίστινα δίνει διορία δύο μηνών στην αλβανική κυβέρνηση να καταργήσει τους δασμούς για τα τρία αυτά προϊόντα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση, το Κόσοβο απειλεί πως θα καταφύγει σε μέτρα ανάλογα με εκείνα που έλαβε κατά της Σερβίας, επιβάλλοντας στα προϊόντα από την Αλβανία δασμούς της τάξης του 100%. Το Κόσοβο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αλβανίας, αμέσως μετά την Ιταλία.

Πριν από δύο ημέρες, στελέχη των υπουργείων Εμπορίου των δύο κυβερνήσεων συναντήθηκαν σε μια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα. Ωστόσο, η συνάντηση κατέληξε χωρίς συμφωνία, με την Πρίστινα να κατηγορεί την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για το ναυάγιο.