Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κομισιόν: Πράσινο φως στην 9η τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Κομισιόν: Πράσινο φως στην 9η τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

Σπήλιος Λιβανός-Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Εγκρίθηκε η 9η τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 από την Κομισιόν μέσω του οποίου δεσμεύονται οι πρόσθετοι πόροι της μεταβατικής περιόδου 2021-2022 ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ σε όρους δημόσιας δαπάνης (1,6 δισ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής).

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός «Η έγκριση της 9ης τροποποίησης του ΠΑΑ από την Κομισιόν αποτελεί το επισφράγισμα μιας εντατικής και πολύμηνης προσπάθειας που καταβάλλαμε προκειμένου να σχεδιάσουμε ένα φιλόδοξο και ταυτόχρονα ρεαλιστικό πλάνο αξιοποίησης των πρόσθετων πόρων ύψους 2 δισ. ευρώ δημόσιας δαπάνης της μεταβατικής περιόδου 2021-2022».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «ένα πλάνο που αποσκοπεί στην άμεση και στοχευμένη στήριξη της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή μας τομέα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, μέσα από μέτρα πολιτικής που θα διασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση και προσαρμογή στο νέο παραγωγικό μοντέλο της ΚΑΠ 2023-2027 προς μια περισσότερο ανθεκτική, βιώσιμη, πράσινη και ψηφιακή γεωργία».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, η κατανομή των νέων πόρων θα κατευθυνθούν σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις του ΠΑΑ με ισχυρό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο, στη βάση μια ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε το ΥΠΑΑΤ στις αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα θα χρηματοδοτηθούν μέτρα του ΠΑΑ που έχουν ως στόχο:

Διαβάστε επίσης: