Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Κυβερνητικές πηγές για προσφυγικές ροές: Παίρνουμε όλα τα μέτρα – Σε διαρκή επικοινωνία με ΕΕ, ΝΑΤΟ

Στο Μαξίμου συζητούν για αύξηση της επιδότησης του ρεύματος

Άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις εξελίξεις στην Τουρκία μετά τις απειλές της Άγκυρα ότι θα αφήσει ανεξέλεγκτες τις προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα».

Σημείωναν ακόμη ότι «μετά τις εξελίξεις στην Ιντλίνμπ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει σήμερα στον Έβρο για την ενίσχυση των δυνάμεων και την στεγανοποίηση των συνόρων, ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα μεταβεί στη Μυτιλήνη για να εποπτεύσει την φύλαξη των συνόρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η δήλωση της τουρκικής ηγεσίας προκάλεσε μεγάλη ανησυχία, ενώ υπάρχουν ήδη αναφορές ότι ομάδες προσφύγων κατευθύνονται προς την Ελλάδα.

Το τουρκικό μέσο DHA στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσίευσε βίντεο με πρόσφυγες να μετακινούνται προς τα σύνορα με τα πόδια και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου να λένε «Yunanistan», δηλαδή Ελλάδα.

Σύμφωνα με το DHA, περίπου 300 πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά, που βρίσκονται στην Αδριανούπολη, στο άκουσμα της είδησης άρχισαν να περπατούν μέχρι τα σύνορα για να περάσουν στην Ελλάδα.