Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κυπριακά ΜΜΕ: Εντός των επόμενων ωρών η Τουρκία ξεκινά τη νέα παράνομη γεώτρησή της

Τη νέα παράνομη γεώτρησή της εντός της κυπριακής ΑΟΖ αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ωρών η Τουρκία σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Κύπρου.

Το πλωτό γεωτρύπανο Yavuz φαίνεται να έχει πλέον σταθεροποιηθεί σε πολύ κοντινή απόσταση από τον στόχο «Ερατοσθένης Νότιος», στο τεμάχιο «8» της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ φαίνεται πως έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα εφόδια και υλικά από τα συνοδευτικά σκάφη.

Το τεμάχιο «8» έχει αδειοδοτηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και έχει δοθεί για αποκλειστικές έρευνες στις εταιρείες ENI και Total.
Tο σημείο της επικείμενης γεώτρησης του Yavuz, που η Τουρκία ονομάζει «Λευκωσία 1» βρίσκεται κοντά στον στόχο που έχουν θέσει οι δύο εταιρείες. Η Τουρκία με NAVTEX έχει δεσμεύει περιοχή με έκταση μικρότερη των 5 με 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, η οποία επικαλείται δηλώσεις του αξιωματούχου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τσαγατάι Ερτζιγιές, αναμένεται να εκδοθούν νέες παράνομες άδειες στην τουρκική πετρελαϊκή TPAO, για έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της παράνομης συμφωνίας Άγκυρας – Λιβύης.