Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Κ.Καραμανλής προς εργαζομένους μετρό: Δεν θα ανεχτούμε εκβιασμούς και νταβατζηλίκια

Κώστας Καραμανλής: Μπαίνει τέλος στη μεγάλη περιπέτεια των πολιτών με το Πάτρα - Πύργος

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί εκβιασμούς και «νταβατζηλίκια», είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής στους εργαζομένους του μετρό που προχώρησαν αιφνιδιαστικά σε απεργία, το πρωί της Τρίτης.

Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί 21 άτομα που βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύρια πολίτες, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής, με αφορμή τη στάση εργασίας στο μετρό μέχρι τις 10 το πρωί της Τρίτης.

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί ‘νταβατζηλίκια’ και εκβιασμούς. Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας, όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τους κρατούσε σε ομηρία» δήλωσε.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή στη γενική διεύθυνση λειτουργίας να επανατοποθετηθούν σε θέσεις εκδοτών 21 άτομα.

Το ζήτημα, όπως επισήμανε, είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια, καθώς οι περισσότεροι μετατάχθηκαν σε διοικητικές θέσεις.

Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη και που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ.