Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Υπόθεση Novartis: Ο Μανιαδάκης μηνύει την «Κελέση» και τον «Σαράφη» και αποκαλύπτει τα πραγματικά τους ονόματα

μανιαδάκης

Νίκος Μανιαδάκης

Μήνυση κατά των δύο άλλων προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» υπέβαλε ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας την υπόθεσης γνωστός με το κωδικό όνομα «Γιάννης Αναστασίου». Με την μήνυση αποκαλύπτονται τα πραγματικά ονόματα των δύο μαρτύρων και η σχέση τους με την Novartis.

Ο κ. Μανιαδάκης στη μήνυσή του καταγγέλλει ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες τέλεσαν σε βάρος του το αδίκημα «της ψευδορκίας (224 παρ.2-1), της ψευδούς καταμηνύσεως (αρθρ.229 παρ.2ΠΚ) και της συκοφαντικής δυσφημήσεως (362 και 363 ΠΚ) τα οποία τέλεσαν, με σειρά καταθέσεων τους ενώπιόν της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη από τις 6.11.2017 έως τα τέλη του 2018».

Ο κ. Μανιαδάκης, υποστηρίζει πως  οι καταθέσεις τους, που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία, με ζημία άνω των 150.000 ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου «βρίθει ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών, μεταξύ άλλων και σε βάρος μου».

Σύμφωνα με την μήνυση του κ. Μανιαδάκη  τα πραγματικά ονόματα των δύο προστατευόμενων μαρτύρων είναι Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης και Μαρία Μαρανγκέλη. Ο πρώτος είναι Διευθυντής Επικοινωνίας της Novartis ενώ η δεύτερη πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Ο κ. Μανιαδάκης αναφέρει ότι «είτε από αμέλεια είτε από κακό συγχρονισμό της διαδικασίας λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες, είχαμε λάβει άπαντες γνώση της ταυτότητας ενός εκάστου από εμάς». Ο  κ. Μανιαδάκης υποστηρίζει ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς το αμερικανικό δίκαιο προβλέπει το δικαίωμα αποζημίωσης από 10% έως 30% του προστίμου, κάτι που προσκρούει στο ελληνικό δίκαυο.

Παράλληλα, ο κ. Μανιαδάκης αναφέρει ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» στις πρώτες του καταθέσεις δεν είχε κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του, ενώ η κυρία Μαρανγκέλη «είναι γνωστό από πλήθος δημοσιευμάτων ότι βρίσκεται σε έντονη δικαστική διαμάχη με τον κο Φρουζή, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των καταθέσεών της».