Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Οι Πράσινοι επιτίθενται στον Βεμπερ γιατί δεν στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον Αλέξη Τσίπρα!

Βέμπερ

Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Τα πυρά της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο δέχτηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκοντ, «ο Μάνφρεντ Βέμπερ συμπεριφέρεται ανεύθυνα και με δειλό τρόπο αναφορικά με τη “Μακεδονία” (sic). Ο Βέμπερ βάζει την κομματική πειθαρχία στους Έλληνες Χρηστιανοδημοκράτες (σσ. ΝΔ) πρώτα και πάνω από το μέλλον της “Μακεδονίας” (sic) στην Ευρώπη»,

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής των Πράσινων σημειώνει πως η «συμπεριφορά του Βέμπερ δεν ταιριάζει με τις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μία περίοδο αυξανόμενου εθνικισμού».

Στη συνέχεια, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει υποστηρίξει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της ΠΓΔΜ. «Ο Βέμπερ και το ΕΛΚ πρέπει να κάνουν το ίδιο» προσθέτει ο κ. Γκίγκολντ, χαρακτηρίζοντας τους “Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες”, «λαϊκιστές και κοντόφθαλμους» γιατί «επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή της ονομασίας»!

Καταλήγοντας, ο κ. Γκίγκολντ τονίζει πως θα είναι “τραγικό”, σε “οικονομικό” και “πολιτικό” επίπεδο και για τις δύο χώρες, εάν δεν εφαρμοστεί η λύση που έχει βρεθεί.