Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Οι δικηγόροι των 8 Τούρκων αξιωματικών διαψεύδουν τους Times: Δεν αγνοείται κανένας

Τούρκοι

Κανείς από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο δεν έχει εξαφανιστεί δηλώνουν οι δικηγόροι τους, διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι συνήγοροι των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών διευκρίνισαν δε ότι η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά, την οποία και επικαλείται για το θέμα η βρετανική εφημερίδα, δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν εκ των οχτώ Τούρκων.

Σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, οι Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κ. Τομαρά οι, κατά δήλωσή της, πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες Άγγελος Μητρετώδη και Δημήτρης Κούκλατζης που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις Αρχές για την προστασία τους». Αρνήθηκε, επίσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κ. Τομαρά.