Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γ. Βαρουφάκης: Ο συλλέκτης μηχανών με τις καταθέσεις στο εξωτερικό (video)

Γ. Βαρουφάκης

Εισοδήματα 89.840 ευρώ δήλωσε ο πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, στο πόθεν έσχες του, ποσό ωστόσο που δεν προέρχεται από την βουλευτική του αποζημίωση καθώς η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε αφορά στην οικονομική χρήση του 2014, όταν δηλαδή δεν ήταν ακόμη βουλευτής. 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται επίσης ως ιδιοκτήτης μιας οικίας 78 τμ και δύο αγροτεμαχίων ενώ η σύζυγος του έχει δύο οικίες 194 τμ και 380 τμ αντίστοιχα, ένα γραφείο και τρία αγροτεμάχια.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού – στα δεύτερα μαζί με τη σύζυγο του. Συγκεκριμένα, ο ίδιος έχει περίπου 7.000 ευρώ στην Εθνική αλλά και στην HSBC. Μαζί με την σύζυγο του έχει περί τις 50.200 δολάρια στην Bank of America ενώ η σύζυγος του έχει μόνη της άλλα 14.831 ευρώ στην ίδια τράπεζα. Η ίδια έχει τέλος άλλα 39 ευρώ στην Alpha Bank.

Έχουν επίσης τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες, μια από αυτές για τις μετακινήσεις στην Αίγινα. Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της. Το ίδιο και η σύζυγος του που είναι όμως ιδιοκτήτρια άλλων δύο επιχειρήσεων. Η μια δηλώνεται ως ατομική και η άλλη ως παροχής υπηρεσιών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γνωστός συλλέκτης οχημάτων και μηχανών δεν εγκατέλειψε το ποτέ το χόμπι του. Όπως προκύπτει από το πόθεν έσχες του ο ίδιος και η σύζυγος του Δανάη Στράτου απέκτησαν από το 2010 και μετά τέσσερα διαφορετικά νέα οχήματα και για την ακρίβεια δύο αυτοκίνητα 1.598, 1986 (ο καθένας από αυτούς κατέχει το 50%) και δύο μηχανές 1.251 και 171 κυβικών. Παράλληλα με αυτά διατηρούν από το 2005 και μια ακόμη μεγάλου κυβισμού μηχανή (652 κυβικά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Κατρούγκαλος: Καταθέσεις 280.000 ευρώ στο «πόθεν έσχες». Μυστήριο με δικηγορική εταιρία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Παπαδημητρίου – Ρ.Αντωνοπούλου: Το «χρυσό» ζευγάρι της κυβέρνησης με καταθέσεις 3 εκατ. δολ.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλγα Γεροβασίλη: Δηλώνει καταθέσεις 16,07 ευρώ, με εισόδημα 223.213!