Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Κυρ. Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη δέσμευση η μείωση των φόρων

Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στην αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή του για μείωση των φόρων, η οποία αποτελεί στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι στις άμεσες κινήσεις της ΝΔ, μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είπε συγκεκριμένα ότι μόλις η ΝΔ θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, στη μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, επίσης σε δύο χρόνια, σε μείωση του φόρου στα μερίσματα και σε αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα επιδιώξει, εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, να οικοδομήσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία.

Ερωτηθείς για το αν θα αποδεχθούν οι δανειστές τη μείωση της φορολογίας ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση. Και εκτιμώ ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας να δεχτούν έναν χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων και πριν από το 2023. Αλλά επαναλαμβάνω: οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί θα ισχύσουν ανεξαρτήτως της διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνέδριο ΝΔ: Αυτές είναι οι 17 ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντήσουν οι σύνεδροι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Στα όρια της αυτοδυναμίας ο Μητσοτάκης. Γιατί τα όπλα έριξαν στο καναβάτσο τον Τσίπρα