Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Ελλάδα

Αθώος ο Αρθούρος Ζερβός για τις αυξήσεις σε στελέχη της ΔΕΗ

Αθώο έκρινε τον κ. Αρθούρο Ζερβό, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, το Εφετείο Αθηνών για τις αυξήσεις που είχαν γίνει σε στελέχη της επιχείρησης.

Ο κ. Ζερβός, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ΔΕΗ στις 15 Δεκεμβρίου 2006, παραιτήθηκε στις 5 Μαρτίου 2015 όταν ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για τις αυξήσεις.

«Λόγος παραπομπής μου υπήρξε η διαφορετική, σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής τους από τη ΔΕΗ, ερμηνεία αμφισβητούμενων και αμφίσημων διατάξεων των Νόμων 3833/10 και 3845/10 ιδίως σχετικά με το εάν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται ή όχι στο πλαφόν αποδοχών των εν λόγω νόμων», είχε δηλώσει ο κ. Ζερβός.

Μάλιστα η ΔΕΗ είχε ζητήσει και εφάρμοσε τη γνωμοδότηση δύο έγκριτων καθηγητών Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τους οποίους το οικογενειακό επίδομα δεν περιλαμβάνεται στο πλαφόν και η εν λόγω ερμηνεία του νόμου ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, των μετόχων και ιδίως του υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο -ως βασικού μετόχου της Εταιρείας- σε δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011.

Περίπου τρία χρόνια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο κ. Ζερβός αθωώθηκε από το Εφετείο Αθηνών, με τον Εισαγγελέα να εισηγείται την αθώωσή του και την έδρα να συμφωνεί, καθώς αποδείχθηκε πέρα πάσας αμφιβολίας ότι δεν υπήρχε δόλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Την καταδίκη 56 κατηγορουμένων για το «ΓΕΝΟΠ ΤRAVEL» πρότεινε ο εισαγγελέας