Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ζελένσκι: «Υπάρχουν ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η σύναψη συμφωνίας με τη Ρωσία από φόβο θα αποτελούσε τη χειρότερη δυνατή έκβαση. Ο Ζελένσκι δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι 450 άνθρωποι βρέθηκαν θαμμένοι σε πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές, αλλά πολλοί άλλοι είναι θαμμένοι σε διαφορετικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που βασανίστηκαν και ολόκληρων οικογενειών.

Ο ίδιος, σημείωσε επίσης ότι τα επακόλουθα της ρωσικής κατοχής σε απελευθερωμένη περιοχή στη βορειοανατολική Ουκρανία είναι παρόμοια με όσα έλαβαν χώρα στην Ουκρανική πόλη Μπούχα νωρίτερα φέτος. Ο Ζελένσκι είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία και ότι η σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα διεξάγει ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα»

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα υποστήριζε την επανάληψη των ρωσικών εξαγωγών αμμωνίας μέσω Ουκρανίας μόνο αν η Μόσχα παραδώσει τους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

Συνεχίζοντας, ο Ζελένσκι δήλωσε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως η Ρωσία θα διεξάγει ένα τακτικό πυρηνικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά τόνισε ότι είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς τι μπορεί να κάνει η Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

Πούτιν για Ουκρανία: «Θέλουμε να τελειώσει η σύγκρουση» – Μόντι: «Δεν είναι εποχή για πόλεμο»

Πολωνία: Προχωρά στην αγορά 50 ελαφρών μαχητικών από τη Νότια Κορέα

ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις της Δύσης εμποδίζουν τη Ρωσία να κατασκευάζει πυρομαχικά όπλα