Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τζον Κίρμπι (Λευκός Οίκος): Η Ουάσινγκτον συνεχίζει να έχει προβλήματα με την πώληση F-35 στην Τουρκία λόγω των S-400

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να έχουν προβλήματα με την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, λόγω της ανάπτυξης του ρωσικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Τα παραπάνω δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην άποψή μας ότι το πρόγραμμα F-35 για την Τουρκία είναι ασύμβατο με τη χρήση των πυραύλων S-400. Έτσι συνεχίζουμε ακόμη τις διαβουλεύσεις και αν η Τουρκία μπορέσει να επιλύσει τις ανησυχίες μας για το θέμα αυτό, τότε μπορεί να υπάρξει μια κίνηση επιστροφής στο πρόγραμμα F-35, αλλά προς το παρόν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο», είπε ο Κέρμπι.

Η δήλωση του Κίρμπι έρχεται μια μέρα μετά από αυτή της αναπληρώτριας υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία μιλώντας στο CNN Turk, με αφορμή την επίσκεψή της στην Άγκυρα, δήλωσε πως οι ΗΠΑ «θα χαρούν να επαναφέρουν την Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 αν λυθεί το θέμα των S-400».

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη νομοθεσία των ΗΠΑ, η Τουρκία δεν μπορεί να επιστρέψει στο πρόγραμμα των F-35 όσο διατηρεί τους αντιαεροπορικούς πυραύλους από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,5% σημείωσαν τον περασμένο Νοέμβριο τα οδικά τροχαία ατυχήματα

Γεραπετρίτης: Συνοδευτικός και αμυντικός ο χαρακτήρας συμμετοχής της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Ματαιώθηκε το γκραν πρι της Αργεντινής, λόγω της οικονομικής κρίσης