Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Τουρκία: Εκλογές στις 14 Μαΐου «δείχνει» ο Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Τη 14η Μαΐου δείχνει ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του φαίνεται πως «πάει» τη χώρα σε πρόωρες εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας «φτάνει, οι πολίτες έχουν το λόγο».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν πριν τον Ιούνιο, τονίζοντας πως μεσολαβεί ένα διάστημα πέντε μηνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος, σε δηλώσεις του το Σάββατο, δεν αρκέστηκε μνα «φωτογραφίσει» την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αλλά μίλησε συγκεκριμένα για τις 14 Μαΐου: «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά και η αντιπολίτευση ανέφερε την ίδια ημερομηνία ως πιθανή για την διεξαγωγή των εκλογών. «Φαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου», δήλωσε ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. Η συμμαχία της αντιπολίτευσης της Τουρκίας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κοινό υποψήφιο, ωστόσο ο Κιλιτσντάρογλου έχει αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να κατέβει στις εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Καλίν: Μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία είναι πιθανή ανά πάσα στιγμή