Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Σούνακ: «Να επικεντρωθούμε σε πράγματα που έχουν σημασία»

Ο Ρίσι Σούνακ, Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Ο Ρίσι Σούνακ, Πρωθυπουργός της Βρετανίας

Να τραβήξει μια γραμμή στην εσωτερική – κυρίως – διαμάχη που προέκυψε στη Βρετανία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μετά το unfair κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιχείρησε να τραβήξει την Πέμπτη ο Ρίσι Σούνακ.

Κατά την επίσκεψή του στο Γκίλντφορντ, ο Βρετανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν άξιζε να γίνει καβγάς με έναν διεθνή σύμμαχο για το θέμα των Γλυπτών ή αν απλώς προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα εσωτερικό πολιτικό ζήτημα με τους Εργατικούς. «Το έθιξα αυτό στο Κοινοβούλιο χθες» απάντησε κοφτά ο Σούνακ.

Και συνέχισε, προσπαθώντας να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον: «Ας επικεντρωθούμε στα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία για τους ανθρώπους».

Ο Σούνακ πρόσθεσε, ακόμα, ότι θα συνομιλούσε με «δεκάδες παγκόσμιους ηγέτες» στη σύνοδο κορυφής του COP28 «για τα θέματα που έχουν πραγματικά σημασία – τη διεθνή ασφάλεια, τη στήριξη της Ουκρανίας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή πράγματι την κλιματική αλλαγή».

Διαβάστε επίσης

Παύλος Μαρινάκης: Ο Σούνακ αντί να υποβαθμίσει ανέδειξε το θέμα επανένωσης των Γλυπτών

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά πολιτικά της Βρετανίας

Σούνακ: Όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θα πρέπει να τηρούνται