Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Σάλος στην Τουρκία για το «δικτάτορας Ερντογάν» του Ντράγκι – Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Ιταλός πρέσβης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην Τουρκία για τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» που απέδωσε ο Μάριο Ντράγκι στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν, με αφορμή τη σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν («sofagate»).

Όπως αναφέρει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στη χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε σχολιάσει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Δεν συμμεριζόμαστε την στάση του Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά. Λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη. Με αυτούς τους δικτάτορες, ας τους αποκαλέσουμε έτσι, πρέπει να είμαστε σαφείς: Να εκφράζουμε τις διαφορετικές μας απόψεις αλλά να καταφέρνουμε να συνεργαζόμαστε υπέρ των χωρών μας».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα καταδικάζει έντονα τα “προσβλητικά” σχόλια του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Διαβάστε επίσης:

«Χαστούκι» Ντράγκι σε Ερντογάν: Είναι δικτάτορας

Sofagate: Διπλωματικό faux-pas και σεξισμός

Σαρλ Μισέλ για το sofagate: Φταίει το τουρκικό πρωτόκολλο – Δεν θέλαμε να κάνουμε σκηνή (video)