Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του στο Κογκρέσο – Ικέτευσε να μην δοθούν F-16 στην Τουρκία

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Την προκλητική ρητορική που έχει σταθερά υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα συνεχίζει η Τουρκία, με τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει σήμερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό στην ομιλία του στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ANT1, σε συνέντευξη που έδωσε σε τουρκικό κανάλι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας και ικέτευσε το Κογκρέσο να μην δώσει τα F16 στην Άγκυρα, κάτι που όπως υποστήριξε είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας.

Όπως είπε πάντως ο Τούρκος ΥΠΕΞ, τέτοιες προσπάθειες όπως αυτή του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν συνιστούν πρόβλημα για την Τουρκία, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχει ένα θετικό κλίμα στο Κογκρέσο τώρα για να πάρει η Τουρκία τα F16.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν επειδή συμμετείχε σε ένα δείπνο παρουσία και του Ν. Αναστασιάδη τον οποίο η Τουρκία δεν αναγνωρίζει, ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε πως «το να συναντιόμαστε και να συζητούμε σε ανεπίσημα δείπνα δεν σημαίνει ότι τους αναγνωρίζουμε, είναι ανθρώπινο».

Τέλος, σχετικά με την Φινλανδία και την Σουηδία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως αν δεν εφαρμόσουν το Μνημόνιο που υπέγραψαν στη Μαδρίτη τότε δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Επίθεση Τσαβούσογλου: Πού ήσασταν όταν η κακομαθημένη Ελλάδα εμπόδισε την ένταξη της Β. Μακεδονίας