Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ΕΕ ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει την ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι η ανακοινωθείσα επανεξέταση της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη, δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ, η οποία θα συνεχιστεί.

Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε, μέσω της πλατφόρμας “Χ”, ότι η αναστολή κάθε πληρωμής, θα τιμωρούσε ολόκληρο τον παλαιστινιακό λαό, βλάπτοντας παράλληλα και τα συμφέροντα της ΕΕ στην περιοχή και θα ενθάρρυνε ακόμη περισσότερο τους τρομοκράτες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε νωρίτερα διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το τί περιλαμβάνει η επανεξέταση της χρηματοοικονομικής βοήθειας προς την Παλαιστίνη. “Αυτή η επανεξέταση δεν αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας (ECHO)”, αναφέρει συγκεκριμένα η Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διάγγελμα Νετανιάχου: Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας

Ερντογάν σε Παλαιστίνιους: “Σταματήστε να παρενοχλείτε” τους Ισραηλινούς

Χαμάς: Ιταλοί και Γάλλοι πολίτες στη λίστα των αγνοούμενων