Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ουκρανία: Δημοψήφισμα για να ενωθούν με τη Ρωσία εξετάζουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Λουγκάνσκ

Η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να διεξάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία, δήλωσε την Κυριακή ο τοπικός ηγέτης Λεονίντ Πάσετσνικ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της επαναστατημένης περιοχής, όπως μετέδωσε το Reuters.

“Νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας”, δήλωσε ο Πάσετσνικ. “Ο λαός θα ασκήσει το απόλυτο συνταγματικό του δικαίωμα και θα εκφράσει τη γνώμη του για την ένταξή του στη Ρωσική Ομοσπονδία”.

Η Ρωσία αναγνώρισε τον περασμένο μήνα τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ ως ανεξάρτητες και διέταξε λίγο αργότερα αυτό που αποκάλεσε ως ειρηνευτική επιχείρηση στην περιοχή.

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία σε μια ”ειδική επιχείρηση”, όπως την αποκάλεσε, για να ”αποστρατικοποιήσει” και ”αποναζιστικοποίηση” την γειτονική της χώρα,

Οι ουκρανικές δυνάμεις προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και η Δύση επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Διαβάστε επίσης

Άντονι Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία

ΥΠΕΞ (Ρωσίας): Η ουκρανική πόλη Λβιβ επλήγη με πυραύλους κρουζ