Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Τουρκία: «Έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή με την Ελλάδα»

O αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Φαρούκ Καϊμάτσι.

O αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Φαρούκ Καϊμάτσι.

Το κρεσέντο δηλώσεων κατά της Ελλάδας συνεχίζεται στην Τουρκία, με την σκυτάλη να παίρνει την Παρασκευή ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της χώρας, Φαρούκ Καϊμάτσι.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΞ μίλησε για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» της Ελλάδας αναφορικά με το Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ σε ομηρία».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», τόνισε.

«Ως κοσμική χώρα, η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι πολύ πιο σημαντική και επωφελής από οποιασδήποτε άλλης χώρας.

Γιατί καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να βοηθήσει ώστε να σταματήσει η ριζοσπαστικοποίηση στην Ευρώπη, καθώς και να συμβάλλει στην πλήρη ενσωμάτωση 25 εκατομμυρίων μουσουλμάνων στις χώρες της ΕΕ. Κανένα άλλο κράτος – μέλος δεν μπορεί να συμβάλλει όσο η Τουρκία στον σεβασμό όλων των χρωμάτων, όλων των διαφορών, της συνύπαρξης και της σταθερότητας στην ΕΕ», πρόσθεσε ο Καϊμάτσι.

Διαβάστε επίσης:

Λευτέρης Οικονόμου: “Η Τουρκία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της”

Δένδιας: Το Διεθνές Δίκαιο βασικός πυλώνας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής