Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Μετά τα αποτυχημένα «παρακάλια» του για κατάπαυση πυρός, ο Ερντογάν απειλεί ξανά τον Χαφτάρ

Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Στην ρητορική των απειλών επέστρεψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το ηχηρό «όχι» του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην έκκληση του Τούρκου και του Ρώσου προέδρου για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη.  Η απόρριψη του τελεσιγράφου πυροδότησε την οργή της Άγκυρας, η οποία έσπευσε να απειλήσει πως θα προχωρήσει σε στρατιωτική παρέμβαση στη χώρα της βόρειας Αφρικής.

«Δεν θα διστάσουμε να ενεργοποιήσουμε τον στρατό», είναι το μήνυμα που επιχειρεί να στείλει ξανά η Άγκυρα προς την πλευρά του Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος συνεχίζει την επέλασή του.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων, διαρρέουν σε ΜΜΕ της χώρας πως εφόσον η επέλαση του Χαφτάρ συνεχιστεί και απειληθεί η κυβέρνηση της Τρίπολης, η Άγκυρα δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει το πεζικό, το ναυτικό και την αεροπορία της στην περιοχή. Παράλληλα διευκρινίζουν πως η Τουρκία μπορεί να στήσει μια αερογέφυρα για να στηρίξει τον Σαράτζ, ο οποίος δέχεται ασφυκτική πίεση από τα στρατεύματα του Χαφτάρ.