Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μεντβέντεφ: «Ο στρατός μας προετοιμάζεται για την ουκρανική αντεπίθεση»

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι η Μόσχα προετοιμάζεται για μια ουκρανική αντεπίθεση, καθώς το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «εξαντλούνται».

«Αυτοί [η ουκρανική πλευρά] προετοιμάζονται για μια επίθεση, όλοι το ξέρουν αυτό. Το γενικό επιτελείο μας το υπολογίζει αυτό και ετοιμάζει τις δικές του λύσεις», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

 Προειδοποίησε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε όπλο εάν η Ουκρανία επιχειρήσει να ανακαταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας που προσάρτησε η Ρωσία το 2014, μεταδίδει ο Guardian.

Σε μια συνέντευξη βίντεο που κυκλοφόρησε στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, ο Γκεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ομάδας Wagner, προειδοποίησε ότι η Ουκρανία σχεδίαζε να περικυκλώσει τις μισθοφορικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ και να προχωρήσει προς τη Μαύρη Θάλασσα στην μερικώς κατεχόμενη περιοχή Ζαπορίζια.

Ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία είχε συγκεντρώσει περισσότερους από 80.000 στρατιώτες γύρω από την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης

ΕΕ: Φον ντερ Λάιεν και Μακρόν θα ταξιδέψουν στην Κίνα

Τουρκία: Οργή για το σφυροκόπημα Μενέντεζ – Σφοδρή επίθεση κατά ΗΠΑ από τον Φαχρετίν Αλτούν