Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Λιβύη: Ο Χαφτάρ δέχεται εκεχειρία και πολιτική λύση

Ο Χαλιφά Χαφτάρ  δέχτηκε με μεσολάβηση της Αιγύπτου, πρόταση για εκεχειρία και πολιτική πρωτοβουλία για τον τερματισμό του πολέμου  σύμφωνα με δύο δυτικούς διπλωμάτες, αναφέρει το Bloomberg. Ο πόλεμος ξεκίνησε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, και  στόχος του Χαλιφά Χαφτά ήταν η κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη. 

Ο Χαφτάρ όπως είπαν οι αξιωματούχοι, πρόκειται να συμμετάσχει σε τελετή, σήμερα Σάββατο στο Κάιρο, μαζί με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Ελ-Σίσι και τον πρόεδρο  του Κοινοβουλίου της Λιβύης Αγκουίλεχ Σάλεχ.
Ο Χαφτάρ έχει αντισταθεί σε προηγούμενες  μακροχρόνιες εκεχειρίες, αρνούμενος να υπογράψει σχετική συμφωνία τον Ιανουάριο στη συνάντηση που διοργανώθηκε από τη Ρωσία. Αλλά η ήττα του στα δυτικά από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης που υποστηρίζονται από την Τουρκία, του άφησε μικρά περιθώρια να αρνηθεί την πολιτική πρωτοβουλία που πρότεινε ο Σάλεχ,  που είναι σύμμαχος του Χαφτάρ.

Η πρωτοβουλία του Σάλεχ προτείνει ένα μικρότερο προεδρικό συμβούλιο στην Τρίπολη , να αναμορφώσει αυτό που τώρα είναι επικεφαλής ο πρωθυπουργός Φαγιέζ Σαρράι, με μέλη που θα επιλέγονται από τα εκλογικά σώματα από τα ανατολικά, δυτικά και νότια της Λιβύης, ανέφεραν οι διπλωμάτες. Η ανακοίνωση του Σαββάτου θα τονίσει επίσης ότι ο Χαφτάρ επιδιώκει μια ενοποιημένη Λιβύη, δήλωσε ένας από τους διπλωμάτες.