Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Κομισιόν: Πράσινο φως στο προσαρμοσμένο εμβόλιο κατά της COVID-19

Κομισιόν, Σημαία ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα το προσαρμοσμένο εμβόλιο Comirnaty που αναπτύχθηκε από την BioNTech-Pfizer για το στέλεχος XBB.1.5 της COVID-19.

Το εμβόλιο αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στη μάχη κατά της νόσου, αναφέρει η Κομισιόν σε σχετική ανακοίνωση. Αυτή είναι η τρίτη προσαρμογή που γίνεται σε αυτό το εμβόλιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν νέες παραλλαγές της COVID.

Το εμβόλιο έχει εγκριθεί για ενήλικες, παιδιά και βρέφη ηλικίας άνω των 6 μηνών. Σύμφωνα με τις προηγούμενες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), στους ενήλικες και στα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω που χρήζουν εμβολιασμού θα πρέπει να χορηγείται μία μόνο δόση, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού τους κατά της COVID-19.

Η έγκριση χορηγείται κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στο πλαίσιο του μηχανισμού ταχείας αξιολόγησης. Η Επιτροπή ενέκρινε αυτό το προσαρμοσμένο εμβόλιο με ταχεία διαδικασία, ώστε τα κράτη μέλη να μπορέσουν να προετοιμαστούν εγκαίρως για τις φθινοπωρινές εκστρατείες εμβολιασμού, καταλήγει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Στο ανατολικό μέτωπο ο Ζελένσκι

Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ενδέχεται να συναντηθούν αυτόν τον μήνα στο Βλαδιβοστόκ

Ισπανία: Τρεις νεκροί από τις καταιγίδες – Σώθηκε 10χρονος που σκαρφάλωσε σε δέντρο