Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Κομισιόν για δηλώσεις Ερντογάν: Τον Κυριάκο Μητοστάκη τον αναγνωρίζει όλος ο κόσμος – Να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης η Άγκυρα

«Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφορικά με τη φραστική επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν προς το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν, ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι, «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός μιας κυβέρνησης κράτους-μέλους ΕΕ, τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος.

Όπως έχει επισημάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε πολλές περιπτώσεις, η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να δεσμευτεί με εποικοδομητικό τρόπο με την ΕΕ και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης. Ο σεβασμός μεταξύ γειτονικών χωρών και η προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία εντός της ΕΕ».

Διαβάστε επίσης:

Οργή Ερντογάν για Μητσοτάκη: Για μένα πια δεν υπάρχει, δεν θα ξανασυναντηθώ ποτέ μαζί του

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Ουδέν σχόλιο» για την επίθεση του Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό