Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ιταλία: Χαλαρώνουν τα μέτρα σε κλαμπ, θέατρα, σινεμά και γήπεδα

Ιταλία: Χαλαρώνουν τα μέτρα σε κλαμπ, θέατρα, σινεμά και γήπεδα

Μάριο Ντράγκι

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία ενέκρινε τη χαλάρωση των μέτρων προστασίας για τους χώρους του πολιτισμού, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κέντρα διασκέδασης.

Πιο αναλυτικά, η  κυβερνητική συμμαχία στην Ιταλία αποφάσισε να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση, σε σχέση με τις πρόσφατες υποδείξεις της επιτροπής των ειδικών, η οποία έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Οι κινηματογράφοι και τα θέατρα στην Ιταλία θα μπορέσουν να ξανανοίξουν με 100% πληρότητα, ενώ στα στάδια θα μπορεί να καλυφθεί και πάλι το 75% των θέσεων, και στα αθλητικά κλειστά συγκροτήματα (παλέ ντε σπορ) το 60% των θέσεων. Κλαμπ και ντίσκο θα μπορέσουν να ξανανοίξουν με 50% πληρότητα στους κλειστούς χώρους και 75% στους ανοικτούς.

Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον σε όποιον διαθέτει “πράσινο πάσο εμβολιασμένου” και θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας. Μόνο οι πελάτες που θα βρίσκονται στην πίστα για να χορέψουν θα μπορούν να μην φορούν μάσκα.

«Επιτέλους ο χώρος του πολιτισμού ξαναρχίζει να ζει. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 11 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Νέα κόντρα Πολωνίας-ΕΕ: Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε κατά άρθρων των Ευρωπαϊκών Συνθηκών

Ιράν: Πλάνα από καταδίωξη αμερικανικών πολεμικών πλοίων μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση

Ιράν: Eυχαρίστησε την Ελλάδα για τη δωρεά 150.000 εμβολίων