Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ιράν: Δεν θα αδιαφορήσουμε αν αποδεχθεί πως ιρανικά drones χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις κατά αμάχων

Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, Υπουργός Εξωτερικών Ιράν

Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, Υπουργός Εξωτερικών Ιράν

Το Ιράν δεν θα μείνει αδιάφορο εάν αποδειχθεί ότι ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) χρησιμοποιούνται σε ρωσικές επιθέσεις κατά αμάχων στην Ουκρανία, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

«Εάν μας αποδείξουν ότι ιρανικά drones χρησιμοποιούνται κατά αμάχων στον πόλεμο της Ουκρανίας, δεν θα πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η αμυντική συνεργασία της Τεχεράνης με τη Μόσχα θα συνεχιστεί.

Νωρίτερα σήμερα, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι συμφώνησε να παραδώσει drones στη Μόσχα με αντάλλαγμα τη «ρωσική βοήθεια στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν». Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ρωσία έχει παραγγείλει περίπου 2.000 ιρανικής κατασκευής drones για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γαλλική Εθνοσυνέλευση: Δεν εγκρίθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν τα κόμματα της αριστεράς

Ο Τζέρεμι Χαντ συνεχάρη τον Ρίσι Σούνακ: Καιρός για ειλικρίνεια στις οικονομικές προκλήσεις

Ισραήλ – Λίβανο: Υπογράφουν την Πέμπτη συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων