Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Γερμανία: Κάτω από 20% οι Πράσινοι – Πρώτη δύναμη η Χριστιανική Ένωση

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, το κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία “κατρακύλησε” κάτω από το 20%, για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CDU) συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά της.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, CDU/CSU βρίσκονται στο 27,5% (+1), σημαντικά μπροστά από τους Πράσινους, οι οποίοι περιορίζονται στο 19,5% (-1) . Ακολουθεί πολύ κοντά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 16,5% (+1), ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένουν σταθερά στο 13% και στο 11%. Η Αριστερά χάνει μία μονάδα και βρίσκεται στο 6%, μόλις μία μονάδα πάνω από το όριο εισόδου στην Bundestag.

Με αυτά τα δεδομένα, ο σημερινός «μεγάλος» συνασπισμός (CDU/CSU, SPD) δεν θα ήταν εφικτός, αλλά θα μπορούσε να σχηματιστεί είτε κυβέρνηση CDU/CSU, Πρασίνων και FDP είτε συνασπισμός CDU/CSU, SPD και FDP.

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανία: Οι Πράσινοι χάνουν το προβάδισμα από τη Χριστιανική Ένωση

Τοπικές εκλογές Γερμανίας: Οριακή η διαφορά μεταξύ CDU και AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ

Ταξίδι στην Ουάσινγκτον λόγω του Nord Stream 2 ετοιμάζει η Άνγκελα Μέρκελ

 

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση