Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Εκλογές ΗΠΑ: Παραμένει το προβάδισμα του Μπάιντεν σε 4 πολιτείες, ετοιμάζει μήνυμα προς τους Αμερικανούς

Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν θα απευθυνθεί απόψε στους Αμερικανούς πολίτες, ανέφερε μια πηγή του επιτελείου του.

Ο Μπάιντεν μπήκε μπροστά σήμερα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια, ενώ εξακολουθεί να προηγείται επίσης στην Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει από το προπύργιό του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ. Ο 77χρονος Μπάιντεν δεν έχει ανακηρύξει τη νίκη του στις εκλογές, όμως νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, είπε ότι είναι «προφανές» ότι «θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο» και τον αποκάλεσε «εκλεγμένο πρόεδρο.

Η καταμέτρηση της πλειοψηφίας των επιστολικών ψήφων στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, όπως ανέφερε απόψε ένας αξιωματούχος.

Στη Νεβάδα, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά 20.352 ψήφων του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη, το Λας Βέγκας, απομένουν να καταμετρηθούν 63.000 επιστολικές ψήφοι. Επίσης, θα πρέπει να εξεταστούν περίπου 60.000 προσωρινές ψήφοι για να διαπιστωθεί αν είναι έγκυρες.

Συνήθως η «προσωρινή ψήφος» στις ΗΠΑ χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων όταν το όνομα του ψηφοφόρου δεν εμφανίζεται στους εκλογικούς καταλόγους, ή είναι γραμμένο λάθος ή το πρόσωπο που επιθυμεί να ψηφίσει δεν διαθέτει κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητά του. Οι εφορευτικές επιτροπές ελέγχουν αν ο ψηφοφόρος δικαιούται να ψηφίσει και αναλόγως εγκρίνουν ή απορρίπτουν την ψήφο.

Διαβάστε ακόμα:

Εκπρόσωπος Μπάιντεν: Θα πετάξουμε από τον Λευκό Οίκο τον Τραμπ αν δεν θέλει να φύγει

Εκλογές ΗΠΑ: Η αγωνία κορυφώνεται – Ανατρέπει την κατάσταση στην Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν

Πέρασε μπροστά ο Μπάιντεν στην Τζώρτζια κάνοντας την ανατροπή

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση