Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στις 5,8 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Ανδρουλάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας - Νίκος Ανδρουλάκης

Μείωση της διαφοράς από τις 7,1 στις 5,8 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, καθώς στην επικαιρότητα βρίσκεται η αναθέρμανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Αναλυτικότερα, μια εβδομάδα μετά το αρχικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για την παρακολούθηση 33 ατόμων μέσω του Predator, η ΝΔ προηγείται με 31,6% (έναντι 32,7% ένα μήνα πριν). Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,8%, χωρίς να μπορέσει ουσιαστικά να κεφαλαιοποιήσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, καθώς η διαφορά του σε σχέση με την μέτρησή του τον προηγούμενο μήνα είναι μικρή (25,5% τον Οκτώβριο). Το  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακολουθεί στο 10,5%, έχοντας και αυτό πολύ μικρή ενίσχυση από το 10,2% του προηγούμενου μήνα.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται  πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε ποσοστό 49,6% είναι η ακρίβεια, ακολουθεί η ενεργειακή κρίση με 19,8%, τα Ελληνοτουρκικά με 11,8% και τέταρτο οι παρακολουθήσεις με 10,9%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα λίστα προσώπων που φέρεται να έπεσαν στα «δίχτυα» του Predator

Νέα κόντρα ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η συνάντηση Τσίπρα με τον Γάλλο πρέσβη