Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Παραλήρημα Ερντογάν: «Eυρώπη σύνελθε, θα ανοίξουμε τις πύλες σε 3,6 εκατ. πρόσφυγες»

Ερντογάν

Δεν έχουν όριο, αλλά ούτε και τέλος οι απειλές που εξαπολύει ο Ερντογάν κατά της Ευρώπης.

Πριν από λίγο, ο Τούρκος ηγέτης πέρασε σε νέα επίθεση, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η Τουρκία για την εισβολή που πραγματοποίησε στην βόρεια Συρία, μετά την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Ο Ερντογάν, συγκεκριμένα, κάλεσε την Ευρώπη να συνέλθει, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όπως φρόντισε να τονίσει, θα ανοίξει τις πύλες της εισόδου στην Ευρώπη για 3,6 εκατ. πρόσφυγες.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, επανήλθε και στο ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι η Ευρώπη ουδέποτε υπήρξε ειλικρινής έναντι της Τουρκίας, ενώ η υπόθεση της ένταξής της εκκρεμεί και η χώρα βρίσκεται σε αναμονή της απάντησης από την ΕΕ από το 1963!

«Σ’ αυτούς που δεν βλέπουν αυτή την εισβολή των YPG [κουρδικών πολιτοφυλακών] και του PKK και καταφέρονται κατά της κίνησης που κάνουμε για την ενότητα της Συρίας λέω: ΕΕ, σύνελθε. Η επιχείρησή μας δεν είναι κίνηση κατοχής. Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Στο πλαίσιο κομματικής συγκέντρωση του κυβερνώντος AKP, ο Ερντογάν επιτέθηκε, επίσης, στην Σαουδική Αραβία, αναφορικά με τις επικρίσεις της κατά της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

«Δεν αποδεχόμαστε την κριτική γι’ αυτή την επιχείρηση. Η Σαουδική Αραβία να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Ποιος έκανε έτσι την Υεμένη; Αυτό να κοιτάξετε πρώτα. Καταστρέψατε την Υεμένη. Δεν μπορείτε να μας μιλάτε για το βήμα που κάναμε για την ενότητα της Συρίας. Ειδικά η Αίγυπτος δεν δικαιούται να ομιλεί. Σκοτώνετε τη δημοκρατία στη χώρα σας. Βάλατε τον Μόρσι, που εξελέγη με ποσοστό 52%, να τον καταδικάσει δικαστήριο σε θάνατο. Ο Σίσι τον καταδίκασε…»