Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Αργεντινή: Ο πρώην πρόεδρος Μάκρι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος

Μαουρίσιο Μάκρι, πρώην πρόεδρος Αργεντινής

Μαουρίσιο Μάκρι, πρώην πρόεδρος Αργεντινής

Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις φετινές εκλογές, ανοίγοντας τον δρόμο για μια προκριματική κούρσα μεταξύ των ηγετών του συνασπισμού του.

Ο Μάκρι, ο οποίος κυβέρνησε από το 2015 έως το 2019, δημοσίευσε ένα εξάλεπτο βίντεο στο YouTube την Κυριακή που περιγράφει λεπτομερώς το σκεπτικό του. Στο βίντεο, ο Μάκρι προειδοποίησε τους Αργεντινούς να μην μπουν στον πειρασμό να ψηφίσουν «μεσσιανικές» προσωπικότητες σε δύσκολες οικονομικές στιγμές, σε μια πιθανή αναφορά τους σε δύο πολιτικούς ηγέτες: την αντιπρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ και τον ακροδεξιό υποψήφιο Χαβιέρ Μίλεϊ.

Ενώ οι αναλυτές και οι δημοσκόποι δεν περίμεναν ότι ο Μάκρι θα ήταν υποψήφιος, κανείς δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο. Οι γενικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Οκτωβρίου.

Η απόφασή του Μάκρι ανοίγει τον δρόμο για δύο ηγέτες του συνασπισμού του, Juntos por el Cambio ή Μαζί για την Αλλαγή, να παλέψουν στις προκριματικές εκλογές του Αυγούστου.

Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες Οράσιο Ροντρίγκες Λαρέτα έχει ήδη δηλώσει την υποψηφιότητά του και αναμένεται να ανταγωνιστεί την πρώην υπουργό Ασφαλείας Πατρίσια Μπούλριχ στην προκριματική κούρσα.

Διαβάστε επίσης

Γαλλία: Υποχωρεί η δημοτικότητα του Μακρόν, κερδισμένη η Λεπέν

Σολτς: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει περισσότερο