Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Η στάση Ερντογάν δεν αλλάζει τη θέση της Τουρκίας στο NATO

Τζον Κίρμπι

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι

Διαβεβαιώσεις πως η θέση της Τουρκίας στο NATO δεν αλλάζει για τις ΗΠΑ επιχείρησε να δώσει το Αμερικανικό Πεντάγωνο, μετά τις αρνητικές εντυπώσεις  που έχει προκαλέσει στη χώρα η στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώσει πως διαφωνεί με την ενταξιακή προοπτική της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται για να διευκρινίσουν τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκία.

«Τίποτα δεν αλλάξει όσον αφορά τη θέση τους στη συμμαχία του ΝΑΤΟ (…) εργαζόμαστε για να αποσαφηνίσουμε καλύτερα (…) τη στάση τους» ανέφερε ο Τζον Κίρμπι απαντώντας σε έντονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο Ερντογάν είπε νωρίτερα σήμερα ότι δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να στηρίξει τα σχέδια για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ επειδή αυτές οι σκανδιναβικές χώρες «φιλοξενούν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Διαβάστε επίσης:

Απαντά στις απειλές της Ρωσίας η Φινλανδία: Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο

Οι ΗΠΑ εξετάζουν γιατί ο Ερντογάν διαφωνεί με την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο NATO