Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Γερμανία, Βουλγαρία και Γαλλία διακόπτουν τις αεροπορικές συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Γερμανία δεν έχει ανιχνεύσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD.

«Η μετάλλαξη δεν έχει ανιχνευθεί στην Γερμανία», δήλωσε ο Γενς Σπαν προσθέτοντας ότι όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτονται από τα μεσάνυχτα. «Αλλά φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄ όψιν τις πληροφορίες από την Βρετανία», πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία διακόπτει από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου την πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπεί η είσοδος του στελέχους του ιού στο οποίο αναφέρονται οι βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Αρχικά, το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να επιβάλει καραντίνα 10 ημερών στα άτομα που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έπειτα από σύσκεψη αποφασίσθηκε να διακοπούν οι πτήσεις.

Παράλληλα, και η Γαλλία διακόπτει από τα μεσάνυχτα κάθε μετακίνηση προερχόμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η 48ωρη διακοπή θα χρησιμοποιηθεί ώστε να συμφωνηθεί σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους νέο καθεστώς διαγνωστικών ελέγχων πριν από το άνοιγμα των συνόρων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης:

Μόσιαλος: Όσα είπε για τη μετάλλαξη του ιού και το εμβόλιο

Νέος συναγερμός λόγω μετάλλαξης του κορονοϊού στην Βρετανία – Κλείνουν σταδιακά τα σύνορά τους οι χώρες της ΕΕ

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η μεταφορά των εμβολίων της Moderna – Πιθανόν τη Δευτέρα ο πρώτος εμβολιασμός

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση